Βάση ερωταπαντήσεων
Έχετε κι άλλες ερωτήσεις; Βρείτε απαντήσεις σε δευτερόλεπτα.
Τιμοκατάλογος & αγορά
Ενημερωθείτε για τις τιμές και αγοράστε τα προγράμματα της Prozero online.
Κέντρο λήψεων
Δοκιμάστε και αξιολογήστε τα προγράμματά μας. Κατεβάστε τα τώρα.
Αναλυτική παρουσίαση

Όπως έχει παρουσιαστεί ήδη στην περιγραφή του προγράμματος, η σουίτα προγραμμάτων του Cafepro 4 αποτελείται ουσιαστικά από οκτώ επιμέρους προγράμματα: Το Cafepro Operator, το Cafepro Administrator, το Cafepro Client, την Cafepro Database, το Cafepro GameInstall, το Cafepro Flash Desktopκαι το Cafepro DiskUndo. Πιο αναλυτικά:Το Cafepro Operator κατά βάση το χειρίζονται οι υπάλληλοι της επιχείρησής σας (ταμίες). Ανοιγοκλείνουν τους υπολογιστές, χρεώνουν τους πελάτες είτε με υπηρεσίες (χρόνος internet) είτε με προϊόντα (εκτυπώσεις, αναψυκτικά, κ.λπ.), διαχειρίζονται τα μέλη, τις προπληρωμές τους, τις λίστες αναμονής, κ.λπ. Με λίγα λόγια, στο Cafepro Operator περιλαμβάνονται όλες εκείνες οι απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνονται από τον υπάλληλο της επιχείρησης κατά τη συνήθη λειτουργία του καταστήματος μέσα στη μέρα. Παράλληλα, υποστηρίζει έλεγχο βαρδιών του προσωπικού ώστε να γίνεται παράδοση/παραλαβή του ταμείου μεταξύ των υπαλλήλων και έτσι να διαπιστώνονται πιθανά λάθη. Έτσι έχετε μια πλήρη εικόνα για το πότε ανέλαβε και σχόλασε κάθε υπάλληλος (σαν ρολόι εργασίας), καθώς και μία συνεχή αναφορά για τις πιθανές διαφοροποιήσεις του ταμείου του.
Το Cafepro Administrator είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για τον επιχειρηματία και έχει ως σκοπό την παραμετροποίηση όλων των ρυθμίσεων της σουίτας. Θυμηθείτε πως το Cafepro είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο στα πάντα – και αυτή είναι μια θεμελιώδης διαφορά που έχει απέναντι στον ανταγωνισμό. Δεν θα σας πούμε εμείς το πως πρέπει να λειτουργεί η δική σας επιχείρηση. Εμείς σας δίνουμε διαθέσιμα όλα εκείνα τα εργαλεία που θα σας ξεχωρίσουν απέναντι στον ανταγωνισμό κι εσείς καλείστε να χρησιμοποιήσετε από αυτά όσα θέλετε και με τον τρόπο που θέλετε για να το πράξετε. Ταυτόχρονα, το Cafepro Administrator είναι το εργαλείο που σας επιτρέπει να ελέγξετε και το πώς λειτουργεί η επιχείρησή σας, διαπιστώνοντας αδυναμίες στην παραγωγικότητα και στο προσωπικό σας, τελείως αυτόματα. Χρησιμοποιείστε τα πολύ δυνατά στατιστικά του και συγκρίνετε την αποδοτικότητα της επιχείρησης μέσα στο χρόνο. Ελέγξτε τα κλεισίματα ταμείων του προσωπικού και διαπιστώστε με μια ματιά πιθανά ελλείμματα ή πλεονάσματα. Παρακολουθήστε τη συμπεριφορά των πελατών σας και βρείτε εύκολα τους καλύτερους από αυτούς με τους μεγαλύτερους τζίρους. Και όλα αυτά, με τη μεγαλύτερη ευελιξία που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε: το Cafepro Administrator μπορεί να είναι εγκατεστημένο σε όποιον υπολογιστή θέλετε. Στον υπολογιστή του ταμείου, στο σπίτι, στο γραφείο, στο laptop, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ελέγχετε την επιχείρησή σας και από απόσταση μέσω internet, με τον πιο εύκολο και σύγχρονο τρόπο!Το Cafepro Client σε συνεργασία με το Cafepro Operator, εκτελεί όλες τις απαραίτητες διεργασίες στα τερματικά σας ώστε τα πάντα να είναι πλήρως αυτοματοποιημένα και διάφανα στον πελάτη. Το κλείδωμα/ξεκλείδωμα των υπολογιστών (εμφάνιση/απόκρυψη της προστατευτικής ασπίδας), τη δυνατότητα για απομακρυσμένη σύνδεση ενός πελάτη απ’ ευθείας στο τερματικό με μυστικό κωδικό ή προπληρωμένη κάρτα, την εμφάνιση διαφημίσεων όταν το τερματικό είναι κλειδfωμένο, την εκκίνηση και το κλείσιμο των υπολογιστών από απόσταση και πολλά άλλα. Επιπρόσθετα, το Cafepro Client αποτελεί την απαραίτητη γέφυρα με το Cafepro Operator για τη διεξαγωγή και πιο σύνθετων διεργασιών, όπως ο προσωπικός φάκελος των μελών που αποθηκεύεται κεντρικά και είναι προσβάσιμος όποιον υπολογιστή κι αν χρησιμοποιεί το μέλος κάθε φορά, αλλά και τη διαχείριση των εκτυπώσεων από τους πελάτες, ενημερώνοντας σε πραγματικό χρόνο το Cafepro Operator για την ακριβή χρέωσή τους, ανάλογα με τον αριθμό και το είδος των εκτυπώσεων που πραγματοποίησαν.H Cafepro Database χρησιμοποιείται για την αποθήκευση όλων των δεδομένων και των ρυθμίσεων της σουίτας του Cafepro και βασίζεται πάνω στην παγκοσμίου φήμης MySQL 5ης γενιάς. Έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη σχεδίαση αυτής της καρδιάς του Cafepro, μιας και είναι ένα από τα κομμάτια που χρησιμοποιούνται από όλα τα επιμέρους προγράμματα της σουίτας. Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που είναι άμεσα αντιληπτά, είναι τα εξής:

  • Αυξημένη ασφάλεια αλλά και λειτουργικότητα. Η βάση δεδομένων μπορεί να είναι εγκατεστημένη είτε τοπικά στον ίδιο υπολογιστή με το Cafepro Operator, είτε σε άλλο database server ανεξάρτητης πλατφόρμας (Windows, Linux κ.α.). Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα για χρήση της βάσης μέσω internet, εάν απαιτείται κεντρική διαχείριση των δεδομένων σε περιβάλλον πολλαπλών εγκαταστάσεων Cafepro.
  • Ευελιξία και παραμετροποίηση. Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, έχετε όλα τα πλεονεκτήματα μιας ανοιχτής βάσης δεδομένων: δυνατότητα συνεχών upgrades, αυτόνομη λειτουργία και παραμετροποίηση, ανοιχτή πλατφόρμα επικοινωνίας με άλλα προγράμματα ή websites για ανταλλαγή δεδομένων. Κι αν ακόμη σήμερα νομίζετε ότι δεν το χρειάζεστε, το αύριο μπορεί να αποβεί αμείλικτο.
  • Μέγιστη ταχύτητα. Χρησιμοποιώντας τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της διεθνούς φήμης MySQL 5ης γενιάς, σε συνάρτηση με τον ιδιαίτερα προσεκτικό σχεδιασμό της βάσης, ξεχάστε πλέον κολλήματα και καθυστερήσεις. Η βάση σας παραμένει πάντα συμπαγής και τακτοποιημένη, ακόμη και με ογκώδη στοιχεία πολλών ετών σε μεγάλες αλυσίδες internet cafe, χάρη στο μικρό payload.


Το Cafepro GameInstall αποτελεί την συνεργαζόμενη πλατφόρμα διαχείρισης παιχνιδιών και προγραμμάτων στα τερματικά σας και ενσωματώνεται στο Cafepro Administrator. Χωρίζεται σε τρεις εκδόσεις:  • Σας δίνει τη δυνατότητα εύκολα και απλά να ελέγξετε το περιεχόμενο των προγραμμάτων και παιχνιδιών που εμφανίζονται στο Flash Desktop με κεντρικό τρόπο, καθορίζοντας όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις αυτόματα ή χειροκίνητα.
  • Περιλαμβάνει τις δυνατότητες της έκδοσης BASIC και επιπλέον σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τις άδειες CD-keys για όλα τα online παιχνίδια αυτόματα, εξοικονομώντας μεγάλο κόστος στην αγορά περιττών αδειών, μιας και πλέον δεν είστε αναγκασμένοι να αγοράζετε και να εγκαθιστάτε ξεχωριστά CD-keys για κάθε τερματικό σας. Αγοράζετε μόνον όσα χρειάζεται το κατάστημά σας για ταυτόχρονη χρήση και το GameInstall αναλαμβάνει να τα διαμοιράσει αυτόματα σε κάθε τερματικό όταν χρειαστεί.
  • Περιλαμβάνει τις δυνατότητες της έκδοσης BASIC και STANDARD, καθώς επίσης και την δυνατότητα χρήσης εξωτερικού file server (ενός ή και περισσότερων, χωρίς περιορισμό). Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να εφαρμόσετε το game synchronization, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα internet cafe σήμερα, διαχειριζόμενοι όλα τα αρχεία κεντρικά και αυτόματα, χωρίς την ανάγκη χειροκίνητης εγκατάστασης ή update σε ένα-ένα τερματικό ξεχωριστά για κάθε πρόγραμμα ή παιχνίδι. Έτσι, όλες οι εγκαταστάσεις παιχνιδιών και προγραμμάτων γίνονται κεντρικά σε έναν file server στο κατάστημά σας και μεταφέρονται αυτόματα στα τερματικά την πρώτη φορά που θα ζητηθούν από κάποιον πελάτη με ταχύτητα έως και 10 φορές πιο γρήγορα από τη συνηθισμένη αντιγραφή των Windows. Παράλληλα, εξοικονομείτε χρήματα από τις αναβαθμίσεις σε hardware καθώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε μεγάλους σκληρούς δίσκους στα τερματικά σας, χωρίς να μειώσετε παρόλα αυτά τη συλλογή των παιχνιδιών σας! Το GameInstall όταν διαπιστώσει ότι γέμισε ο δίσκος σε κάποιο τερματικό, αναλαμβάνει να διαγράψει αυτόματα όσα παιχνίδια δεν παίζονται συχνά, γλιτώνοντάς σας έτσι και από τη συνεχή συντήρηση. Αν παρόλα αυτά κάποιος πελάτης ζητήσει να παίξει ένα παιχνίδι που δεν βρίσκεται στον υπολογιστή του, αυτό συγχρονίζεται από τον server εκ νέου. Στο θέμα των updates, που είναι μάλιστα ιδιαίτερα συχνά στα online παιχνίδια, το GameInstall αναλαμβάνει κι εκεί να συγχρονίσει σε όλα τα τερματικά μόνο τα αρχεία που έχουν μεταβληθεί, κάνοντας την όλη διαδικασία εξαιρετικά απλή, αυτόματη και ταχύτατη.


To Cafepro Flash Desktop εγκαθίσταται προαιρετικά στα τερματικά σας μαζί με το Cafepro Client, αντικαθιστώντας το βαρετό desktop των Windows με ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, ειδικά διαμορφωμένο για internet cafe. Οι πελάτες έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν άμεσα τη λίστα με τα διαθέσιμα παιχνίδια και προγράμματα του καταστήματος, μαζί με αναλυτικές περιγραφές και συνοδευτικές εικόνες, μαζί με στατιστικά στοιχεία για τις προτιμήσεις των παιχνιδιών στο συγκεκριμένο κατάστημα. Παράλληλα έχουν άμεση πρόσβαση στους προσωπικούς φακέλους τους, αλλά και σε συγκεκριμένες λειτουργίες (Bluetooth, DVD κ.λπ.) που εσείς έχετε ορίσει. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία Flash, συνεργάζεται άμεσα με το Cafepro και εμφανίζει όλα τα περιεχόμενα δυναμικά στα τερματικά των πελατών, προσφέροντας ασύγκριτο αισθητικό και λειτουργικό πλεονέκτημα.

Το Cafepro DiskUndo εγκαθίσταται στα τερματικά σας και αναλαμβάνει να τα προστατέψει από ανεπιθύμητες αλλαγές, προβλήματα από ιούς, διαγραφές ή καταστροφές αρχείων και γενικότερα κάθε κακή χρήση από τους πελάτες σας. Με το DiskUndo μπορείτε να «κλειδώσετε» οποιοδήποτε τερματικό σε μία συγκεκριμένη κατάσταση, έτσι ώστε σε κάθε επανεκκίνηση να επανέρχεται πάντα στην αρχική του μορφή. Η όλη διαδικασία είναι πλήρως αυτόματη και διάφανη, χωρίς μεταφορές αρχείων, backup/restore, ghost κ.λπ. ενώ δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την ταχύτητα των τερματικών. Με τον τρόπο αυτό γλιτώνετε τον πονοκέφαλο του να βγει ένας υπολογιστής εκτός λειτουργίας για τον οποιονδήποτε λόγο, έχοντας πάντα όλα τα τερματικά σας σε άριστη κατάσταση, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα από το service τους.

Το Cafepro AirSpot εγκαθίσταται στον υπολογιστή του ταμείου σας και προσθέτει στο Cafepro όλες τις λειτουργίες ενός ασύρματου hotspot. Δεν απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό ή αλλαγές στην υπάρχουσα τεχνική υποδομή σας και ενσωματώνεται πλήρως στο Cafepro Operator, επεκτείνοντας τις δυνατότητές του. Μόνο με την προσθήκη μίας δεύτερης κάρτας δικτύου στον υπολογιστή του ταμείου σας και με ένα απλό ασύρματο access point, το AirSpot μετατρέπει την επιχείρησή σας σε ένα πλήρες WiFi Hotspot άμεσα! Οι πελάτες σας απλά συνδέονται ασύρματα και εισάγουν τον ειδικό κωδικό που προμηθεύονται με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας, αποκτώντας έτσι κανονική πρόσβαση στο internet από το laptop τους, σύμφωνα με το όριο της κάρτας τους σε χρόνο ή χρήματα. Εάν το επιθυμείτε, τα ήδη υπάρχοντα μέλη μπορούν εκτός από τις προπληρωμένες κάρτες, να αξιοποιήσουν το ήδη αποθηκευμένο υπόλοιπο των χρημάτων τους και στην ασύρματη πρόσβαση.
Πώς δουλεύει